× Om je beter te helpen, gebruiken we cookies.

Over Crowdheating

Crowdheating is een jonge organisatie met een vernieuwende blik op de energietransitie. Zelfstandig je huis aardgasvrij maken is onbetaalbaar en vergt veelal een stressvolle verbouwing. Het klimaatprobleem en de doelstelling van de overheid om buurten zo snel mogelijk aardgasvrije te maken is de inspiratie geweest voor Crowdheating. We bekijken de stap naar een aardgasvrije buurt met een andere bril en bedenken collectieve oplossingen. Mensen inspireren en samen aanpakken, daar krijgen we bij Crowdheating energie van!

Crowdheating (ook wel 'buurtwarmte' genoemd) is een alternatieve wijze om een woning duurzaam te verwarmen én een buurt energieneutraal te maken. Het idee erachter is dat warmte met duurzame bronnen opgewekt wordt, deze warmte wordt gedeeld én overtollige warmte collectief opgeslagen wordt. Crowdheating zorgt ervoor dat een buurt de juiste partijen vindt om de duurzame oplossing te realiseren. Dit doen we door vraag en aanbod van warmte in een buurt in kaart te brengen. Daarbij moet je denken aan restwarmte van bedrijven of het installeren van bijvoorbeeld thermische zonnepanelen. De financiële haalbaarheid en een gegarandeerde besparing voor de buurtbewoners maken onderdeel uit van de aanpak.

Dat doen we natuurlijk niet alleen. Samen met de gemeente, netwerkbeheerders, energiecoaches, energiecoöperaties en producenten zorgen we dat elk buurtplan voldoet aan de wensen van de buurt en van de bewoners. We zijn anders dan andere bedrijven omdat we werken met een klantgerichte, vraag gestuurde en innovatieve aanpak.

Werken bij Crowdheating?

Ben of ken je een talent dat bij Crowdheating past? We zijn altijd op zoek naar goede mensen.

Bekijk de vacatures